Takstolar av Svensk kvalitet

Takstolar

Fackverkstakstol

Fackverkstakstolar används vanligen till byggnader med en taklutning omkring 10-30°, men fungerar även till både högre och lägre taklutningar. Sadeltakstolen är en typ av fackverkstakstol som kännetecknas av sitt triangulära utseende där takstolen har två taklutningar. Sadeltakstolen klarar också stora spännvidder med upplag enbart på de två ytterväggarna.

Pulpettakstol

Pulpettakstolar är en typ av fackverkstakstol. Till skillnad mot sadeltakstolen så har pulpettakstolen enbart taklutningen åt en sida. Pulpettakstolen klarar större spännvidder och taklutningen ligger oftast mellan ca 10-30°. En av fördelarna med pulpettakstolen är att det är enkelt att styra snö- och vattenavrinning.

Saxtakstol

Saxtakstolar är uppbyggda med ett invändigt fackverk. Saxtakstolar har en lutning på innertaket vilket ger en högre innertakshöjd. Lutningen på innertaket är oftast ca 10° mindre än lutningen på överramen. Saxtakstolar är att föredra när man vill ha en större invändig rymd.

Ramverkstakstol

Ramverkstakstolen är som det låter uppbyggd med ett ramverk. Den här typen av takstol används främst då utrymmet i takstolen ska inredas, till exempel vid ett 1 1/2-planshus. Vanligaste taklutningen ligger runt 27°-55°, men andra lutningar kan tillämpas. I de fall vindsutrymmet ska nyttjas till boende så krävs ofta ett extra upplag på takstolen, till exempel en innervägg eller limträbalk.

Förhöjt ramverk

Denna typ av takstol är lik den traditionella ramverkstakstolen men med ett förhöjt väggliv och används där önskan finns att inreda utrymmet i takstolen. Det förhöjda ramverket ger en bättre rumshöjd. Även denna takstol kräver ofta ett mellanstöd.

Mansardtakstol

Mansardtakstolen är en typ av ramverkstakstol. Skillnaden mot en traditionell ramverkstakstol är att mansardtakstolen har ett brutet takfall. Där den nedre taklutningen ofta ligger mellan ca 45-65° och den övre mellan 20-30°. Även mansardtakstolen kräver ofta ett mellanstöd för att klara lasterna från det inredda vindsutrymmet.

A-takstol

A-takstolen är lik en sadeltakstol fast med en förhöjd underram. Takstolen används för att få en högre invändig takhöjd. Takstolen kan ofta kräva ett mellanstöd i form av en nockbalk eller innervägg.

Special-lösning

Har du en unik takstol som inte passar in på någon av ovan alternativ så kontakta oss så hjälper vi dig.

Takstolar från Nordiska byggträ

Takstolar är en kritisk del av varje byggnadsstruktur, som ger stöd och stabilitet till taket. På Nordiska Byggträ är vi specialiserade på produktion och försäljning av högkvalitativa takstolar för alla typer av byggprojekt. Oavsett om du arbetar med nybyggnation, renovering eller utbyggnad, kan du lita på våra takstolar för att säkerställa hållbarhet och säkerhet i din byggnad.

Kvalitet och Hållbarhet
Våra takstolar är tillverkade av noggrant utvalt trä av högsta kvalitet, vilket garanterar långvarig hållbarhet och motståndskraft mot de påfrestningar som takstrukturer utsätts för. Vi använder moderna produktionsmetoder och följer strikta kvalitetskontroller för att säkerställa att varje takstol uppfyller våra höga standarder.

Skräddarsydda lösningar

Vi förstår att varje byggprojekt är unikt, och därför erbjuder vi skräddarsydda takstolar anpassade efter dina specifika behov och krav. Oavsett om du behöver takstolar för ett stort kommersiellt projekt eller en mindre bostadsbyggnad, kan vi leverera lösningar som passar perfekt.

Expertis och erfarenhet

Med många års erfarenhet i branschen har vi på Nordiska Byggträ byggt upp en omfattande expertis inom takstolar. Vårt team av experter finns alltid tillgängligt för att ge råd och support genom hela processen, från design och planering till leverans och installation.

Olika typer av takstolar

För mer information om våra takstolar eller för att diskutera ditt nästa byggprojekt, tveka inte att kontakta oss. Besök vår hemsida, ring oss eller skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär. Nordiska Byggträ är här för att hjälpa dig med alla dina takstolsbehov.

Varför välja takstolar från Nordiska Byggträ?

Vi erbjuder ett brett utbud av takstolar för att möta olika byggbehov:

  • Sadelstolar: Perfekta för traditionella sadeltak.
  • W-takstolar: Erbjuder extra styrka och stöd för större spännvidder.
  • Mansardstolar: Idealisk för byggnader med mansardtak.
  • Specialstolar: Anpassade lösningar för unika takdesigner och arkitektoniska krav.

Fördelar med våra takstolar

  1. Styrka och Stabilitet: Våra takstolar är designade för att ge maximalt stöd och stabilitet, vilket säkerställer att ditt tak står emot både väder och tidens tand.
  2. Kostnadseffektiva: Genom att välja våra prefabricerade takstolar sparar du tid och pengar jämfört med att bygga dem på plats.
  3. Miljövänliga: Vi använder hållbart skogsbruk för att minimera vår miljöpåverkan och säkerställa att våra produkter är så gröna som möjligt.