Om oss

Historia

Nordiska byggträ har haft flera namn genom åren och haft olika uppgifter. Det som varit genomgående sedan tidigt 1970-tal är dock takstolar. Vi har specialiserat oss på konstruktioner av prefabricerade träfackverk, först spikade och sedan som nu pressade. Mikael Hammar köpte Nordiska Byggträ i Köping 2008 och ökade ambitionen för företaget. 2011 så köpte han även upp Uppsala Trä som blev ett dotterbolag till Nordiska Byggträ i Köping. Uppsala Trä producerar takstolar men är också stora på väggblock för monteringshus. Vilket gjorde att Nordiska Byggträ i Köping nu även tillverkar mer väggblock. Området har varit aktivt sedan slutet av 1800-talet för att järnvägen KUJ stannade till här på resan mellan Köping och Uttersberg. Vilket gjorde det enkelt att få hit råvaror och skicka färdiga produkter och det tidigare stationshuset är vår kontorsbyggnad idag

Varför välja oss?

Vi tillverkar alla slags typer av takstolar allt från små takstolar till friggebodar, garage, villor som till stora lantbruk och maskinhallar. Väggblock tillverkas efter kundens önskemål.

Den produktionsutrustning som vi har investerat i är av mycket hög standard, vilket vi anser är ett måste för att kunna hålla hög kvalitet på våra produkter och säkerställa driftsäkerheten.

Som en av Sveriges större takstolstillverkare har vi kunder från företag, småhustillverkare och bygghandeln.

Vi använder oss av det senaste inom CAD-programmet Pamir för framtagning av konstruktionsritningar till takstolar samt produktionsritningar för väggblock. Detta säkerställer att kunden alltid får en produkt som är korrekt konstruerad.

Vad våra kunder säger!